ubah suai rumah yang ditawarkan di pasaran dan manakah yang paling popular? ubah suairumah  adalah mengikut keperluan pemilik. Kontraktor akan hasilkan mengkut citarasa pelanggan. Terdapat beberapa kategori ubahsuai yang sering dilakukan oleh masyarakat kita terhadap rumah yang dibeli :

Ruangan dapur adalah ruangan yang perlu di titik beratkan ketika mana kita sendiri mahu keselesaan ketika memasak dan menyediakan makanan yang sihat dan segar. Ini satu daripada 5 perkara permintaan yang sangat tinggi dalam ubahsuai rumah.
seterusnya….
Kedua pengubahsuai rumah yang paling popular adalah ruangan bilik tidur. Serius ruangan bilik tidak ini bukan perkara mudah untuk di ubah usai berbanding dapur. Ianya mempunyai sentimental dan berkaitan hati dan perasaan.

Kata orang biarlah dapur bersepah jangan bilik tidur bersepah. Keran di dapur kita spend masa hanya sejam atau paling lama 3 jam. Tetapi bilik tidur pula ia punyai masa yang sangat panjang dan sungguh perlukan sentuhan luar biasa.

Sebab itu di HP SETIA, kami punyai pereka bentuk yang profesional untuk membantu anda. Eh jangan tinggalkan web ini lagi sebab nak share lagi bab perkara yang popular dalam ubah suai rumah… Jom kita tengok yang seterusnya.

Ruang tamu juga satu daripada keseronokkan bagi mereka yang suka ubah suai rumah. Dalam meyediakan ruang tamu yang selesa memang diperlukan cara terbaik untuk memastikan ruang tamu rumah dapat di ubahsuai menjadi nampak luas walupun rumah kecil.

Jadi tidak hairanlah jika ruang tamu juga menjadi satu “keperluan” ubah suai supaya ianya menjadi selesa dan damai. Jom ketahui lagi perkara menarik bab ubah suai rumah. Seterusnya

Begitu juga bahagian parking kereta. Ia juga satu daripada permintaan tinggi dalam ubah suai rumah. Jadinya setiap pengubahsuaian rumah kini menjadi lebih mencabar dalam membentuk design yang berkualiti serta memenuhi permintaan.

Bayangkan jika ada rumah cantik tapi kereta park diluar rumah. Apa kes? Jadi dalam sesi begini pihak kami di HP SETIA juga akan mengambil berat semua aspek sebegini supaya setiap pengubahsuai rumah itu berbaloi dan sungguh puas hati.

ada lagi kita nak tunjukkan ubah suai yang popular juga adalah …

Ruangan bahagian membasuh baju juga tidak terlupa dalam ubah suai rumah gaya modern sekarang. Saya sendiri bila sudah memiliki rumah perkara di usahakan adalah tempat membasuh tidak mudah melimpahi air dikawasan lain.

Pendek cerita ubah suai bahagian meyusun washing mesin perlukan ruang yang sempurna dan berdekatan toilet extra yang tidak nampak bersepah dan tak teratur.

ada lagi nak share bab ubah suai popular ini. Jom tengok seterusnya.

Laman depa rumah di ubah suai tidak sepenuhnya ada rumput sebaliknya ada letak tile atau batu yang cantik untuk mewariasi kecantik rumah tersebut.

Bila hujan atau sebagainya hadir tidaklah ruangan hadapan rumah nampak terlalu tidak kemas dan tak teratur. Bila ubah suai dibuat dengan bijak pasti ianya berikan kesempurnaan dalam penyediaan terbaik.

Jom saya berikan point biasanya di ubah suai dari mana kemana.

dibawah ini senarai kebanyakkan ubah suai bermula dari mana ke mana..

a) ubahsuai luaskan dapur  

b) ubahsuai anjung kereta  untuk jadikan ruang tamu lebih luas

c) ubahsuai balkoni atas menjadi bilik 

e) ubahsuai laman belakang sebagai tempat laundry 

f) ubahsuai landskap depan rumah jadi jubin lantai 

g) pemecahan bilik bagi meluaskan ruang tamu

Namun dinasihatkan sebarang aktiviti ubahsuai ini mendapat kelulusan majlis tempatan dan menggunakan khidmat pakar bagi mengelakkan risiko bahaya. 

Kami sedia membantu anda. HP SETIA sangat berpengalaman dalam urusan ubah suai rumah anda menjadi terbaik. Percayalah kami.
artikel lain seperti dibawah ini boleh dibaca ya…
× WhatsApp