Ada 4 perkara penting yang anda perlu ambil berat sebelum berurusan dalam ubah suai rumah dengan jayanya. Penipuan berlaku tanpa kita berhati hati.

 1. Kenal pasti   pemilikan (unit rumah) samada boleh di ubah suai atau tidak. Ini boleh dirujuk kepada majlis perbandaran dan juga pihak pengurusan kediaman Ini penting untuk tujuan keselamatan , samada ubah suai rumah itu akan membahayakan keselamatan orang lain dan juga tuan rumah.
 2. Rangka sebaiknya ruang yang ingin diubahsuai untu menjimatkan masa, kos dan elakkan pembaziran dan kes seperti memecahkan semula kerja2 yan telah dibuat bukan sahaja memakan masa, malah memakan kos dan menyebabkan pembaziran serta kerugian. 
 3. Rujuk agensi bertauliah untuk  dapatkan khidmat nasihat daripada mereka yang bertauliah (professional) untuk pastikan kerja- kerja yang dibuat mengikut undang-undang dan berkualiti.
 4. Rancang kewangan ketahui dan dapatkan sebutharga terlebih dahulu. Selidik kos untuk mengubah suai rumah? (anggaran caj yang selalu dikenakan) 


  Semua penulisan ini adalah pengalaman dari kami sendiri “hp Setia” kami berbesar hati sebarang pertanyaan yang melibatkan ubah suai rumah terus bertanya kami sekarang tanpa tunggu tunggu lagi.

  Bukannya apa al maklumlah semua ini perlukan du perkataan.
  Stop dari mencari company murah rupanya dia SCAM kita.
  Go untuk syarikat seperti kami yang berpengalaman dan berkualiti membantu anda.

  Salam kejayaan dan kesempurnaan.
  Jauhi SCAM Ya.
× WhatsApp